Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Чешка компания ще строи вятърен парк на мястото на изоставена мина в Германия

Плановете са да бъдат инсталирани 50 турбини с височина от 167 метра и мощност от по 6 мегавата

Чешка компания ще строи вятърен парк на мястото на изоставена мина в Германия

Снимка: Архив Ройтерс

EPH ще изгради вятърен парк с инсталирана мощност от 300 мегавата на мястото на изоставена въглищна мина в Германия, съобщи на сайта си чешката енергийна компания. Доставчик на турбините ще бъде базираната във Франция GE Renewable Energy.

Още по темата

Плановете са да бъдат инсталирани 50 турбини във федералната провинция Бранденбург на мястото на бивша въглищна мина с добив по открит способ. Част от проектите на чешката компания са свързани именно с "облагородяването" на изоставени въглищни мини чрез изграждането на вятърни турбини или соларни паркове.

Очакванията са компанията да подаде заявка за изграждане на инсталацията в Германия по-късно през тази година, а строителството да започне през 2023 година.

Самостоятелно или чрез партньорства EPH управлява 1500 мегавата мощности, използващи възобновяеми енергийни източници и около 1000 мегавата капацитет за съхранение на енергия.

6 мегаватовите турбини, които ще достави GE, са едни от най-иновативните технологии на пазара, отбелязват от компанията. Турбините са с височина от 167 метра и диаметър на роторите от 164 метра.

Допълнително предизвикателство е теренът на въглищната мина, уточняват от GE. Това поставя специални изисквания относно фундамента на турбините.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Европа
Армения поиска помощ от Русия заради граничния спор с Азербайджан